Kattenren               Klik hier voor diashow
 
Onze katten liepen vroeger gewoon buiten in de tuin en ook op straat. Maar toen we onze 1e Ocicat Spot kregen wilde we niet dat hij buiten de tuin kwam. We hebben  gaas boven langs de schutting bevestigd, zodat hij er niet overheen kon klimmen (tenminste dat dachten wij). Zo’n atletische kat springt natuurlijk gewoon langs het gaas boven op de schutting. Dus een halsbandje gekocht en een pin om in de grond te zetten met een heel lang koord zodat hij toch een beetje in de tuin rond kon lopen. Nou dat was dus echt geen succes. Alle jonge katten zijn heel nieuwsgierig en Ocicatten spannen natuurlijk de kroon, het was onbegonnen werk. En nu??? We zijn bij Ja-ni in Oss terecht gekomen Ja-ni is gespecialiseerd in volières en kattenkooien van aluminium.

In juli 2003 hebben we een schets gemaakt van 2 x 3 meter en naar Ja-ni opgestuurd. Toen de panelen eenmaal geleverd waren, hebben we de ren gemonteerd, aangekleed met kunstgras op de bodem, bloempotten, en een fietsenrek met daarop gemonteerd wat planken zodat ze er onder kunnen kruipen en er bovenop kunnen zitten.
Nu zijn we nog op zoek naar een mooie boomstam die we in de ren kunnen zetten maar dat valt niet mee.
Februari 2004 hebben we een aantal kunstplanten in de ren neergezet zodat het wat gezelliger lijkt.
April 2004, eindelijk hebben we een stam van een berkenboom.
We hebben er wat houten palen en planken op gemonteerd, zodat ze door de hele ren kunnen banjeren. Op deze manier werd de ren helemaal zoals we het uitgedacht hadden.

     
                         
  September 2004: maar nog steeds waren we niet tevreden, het was niet zo handig om steeds de katten door de tuin te laten lopen naar de ren toe.
Met mooi weer was het natuurlijk geen probleem maar als het regende was het vervelend de katten werden nat en wij natuurlijk ook. Op den duur werden ze ook baldadig. Lekker verstoppen in de struiken en zo. Dus de oplossing was een doorgang vanuit de bijkeuken via de schuur naar de ren. Maar dan moesten we nog ca. 2,5 m overbruggen. Dus……… de ren uitbreiden. We hebben bijJa-ni aangegeven dat we nog meer panelen nodig hadden, dat was natuurlijk geen probleem. Midden september 2004 zijn de panelen geleverd, en na veel hak- en breekwerk waren de doorgangen gereed.  
De verbaasde smoelen toen ze zomaar naar buiten konden lopen de ren in. Helaas hebben we hier geen foto’s van gemaakt. Maar het is wel een groot succes.

Januari 2007: Het zou fijn zijn voor Wizard wanneer hij ook lekker naar buiten kan tegelijkertijd met de anderen. Zomer 2006 liep hij met zijn tuigje om in de tuin. Maar elke keer draaide hij zich vast om b.v. een tafelpoot of een stoelpoot heel lastig natuurlijk. Nu mag hij af en toe in de ren en dan moeten de anderen binnen blijven. Dus maar weer panelen bestellen en de tuin hier en daar aanpassen zodat hij straks ook een prachtig buitenverblijf krijgt en hij bij redelijk weer heerlijk naar buiten kan in zijn eigen ren. Sinds begin maart 2007 beschikt Wizard over een eigen ren.

Hij vindt het geweldig!! Heerlijk buiten zitten in de frisse lucht en lekker dommelen in het zonnetje, en hij geniet van alles om zich heen.
Er is een ruimte om te schuilen als het regent en veel groen waar hij zich heerlijk achter kan verschuilen.

 
 
Maar……… zoals u al begrijpt krijgen we er geen genoeg van met het uitbreiden van de ren en in maart 2008. Een nieuw tuinhuis wordt geplaatst waar een zomerverblijf voor de kater wordt gemaakt zodat wanneer hij maar wil naar buiten in de ren kan gaan. Ook hebben we verlichting gemaakt in de ren. De kittens vinden het ook prachtig in de ren steeds is er weer iets nieuws te ontdekken en ze kunnen lekker baldadig zijn